Bugünkü tarifim genelde herkesin bildiği bir kek olan zebra kek ben arşivimde bulunmasını istediğim için tarfi paylaşmak istedim
Bu keki hiç denemeyen varsa buyursunlar efendim
Aslında burada uyulması gereken kural kullandığınız yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarını ayarlamanız gerekiyor ki kekiniz resimde gördüğünüz gibi olsun
Kek hamuru çok cıvık olursa kakaolu ve sade hamur karışıyor ve istenilen başarı sağlanamıyor
İlk denememde başıma gelmişti:)
Birde kek yaparken mutlaka yumurtalar oda ısısında olmalı bu bütün kekler için geçerli
Kullanacağımız kalıp 26 cm kelepçeli kalıp olacak ve tabanını yağlı kağıtla kaplıyoruz
Kelepçeli kalıbınız yoksa aynı ebatta yuvarlak ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsi kullanabilirsiniz
şimdi geçelim tarifimize
Malzemeler
3 adet oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao+3 yemek kaşığı süt
2,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker bir kaba alınır yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar yaklaşık 2 dakika kadar çırpıyoruz
Ardından süt,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz
Un ve kabartma tozunu eleyip sıvı karışıma ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz
Hazırlanan hamuru ikiye bölüyoruz ve birisine 2 kaşık kakao ve 3 çorba kaşığı sütü ekleyip karıştırıyoruz
Süt eklememizdeki sebep kakao hamura eklendiğinde katılaşaktır ve sade hamurdan daha sert olacağı için
3 kaşık süt ile kıvamını ayarlıyoruz
Şimdi tabanı yağlı kağıt ile kaplanan kalıbımızın tam ortasına 2,5 kaşık sade hamurda koyuyoruz
Sade hamurun tam ortasına 2,5 kaşık kakaolu hamur koyuyoruz
İki renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile hamuru bitiriyoruz
Hamuru her defasında kalıba döktüğünüzde sakın kaşıkla düzeltme yapmayın şekiller hamur yayıldıkça oluşacak
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kekimizi pişiriyoruz
Keki fırına koydukdan sonra ilk 20-25 dakika kesinlikle fırını açmıyoruz yoksa kekimiz çöker
Sonra fırını açıp bir kürdanı keke batırın kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir
Kürdan hamur çıkarsa biraz daha fırında tutun ve tekrar kontrol edin pişmişse fırından alın
Ama bu gördüğüm en güzel zebra kek bayıldım ilk fırsatta yapıcam inşallah böyle olur :)
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis gözüküyo :)
YanıtlaSilCok güzel görünüyor afiyetler olsun canim.
YanıtlaSildediğiniz gibi zebra kek hemen herkesin bildiği bir tarif oldu ama ben bu kadar muntazam zebra şeklini ilk defa gördüm: ) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBir türlü denemek kısmet olmadı.
YanıtlaSilSizin elinizden harika olmuş.
Ellerinize sağlık olsun.
Sevgilerimle
ben çok seviyorum bu keki, görüntüsü cezbedici :)
YanıtlaSileline sağlık deryacım
Deryacım ellerine sağlık bir beceremedim gitti şu zebra keki :) azimliyim ama yılmayacağım :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Bir kere denedim bir daha kısmet olmadı aklıma geldi şimdi :) Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil