Güllaç bizim evde çok sevilir özellikle büyük oğluma ramazanın 30 günü güllaç yapsam bıkmadan yer:))
Bu sıcak günlerde iftardan sonra şerbetli tatlı yerine sütlü tatlılar daha hafif oluyor eee iftar sonrası
tatlıda mutlaka olmalı:)
Bu nefis gülacıda iftara gittiğimiz arkadaşa yapıp götürdüm ve gecenin gözdesi oldu:))
Aslında güllaç herkesin bildiği tarif eğer güllaç yapmayanınız varsa mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ederim
Ben güllaca gül suyu yerine vanilya ekliyorum isteğe kalmış
Verdiğim ölçüler resimdeki yuvarlak tepsi ölçüsünde
Malzemeler
10 yaprak güllaç
10 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iri kırılmış fındık
2 paket vanilya
Üzeri İçin
Antep fıstığı
Kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı
Süt ve şeker tencereye alınır karıştırarak eritilir
Sütün sıcaklığı parmak dayanacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alınır vanilya eklenir
Sütü çok sıcak yapmayın güllaç hamurlaşır
Tepsinin tabanına bir kepçe sütten dökülür üzerine bir yaprak güllaç konur
Güllacın üzerine 2 kepçe süt gezdirilir sonra biraz hindistan cevizi ve pudra şekeri serpilir
Tekrar bir yaprak güllaç konur ve aynı işlem uygulanır
Bu şekilde beş kat güllaç hazırlanır
Beşinci güllacın üzerine süt gezdirilir,hindistan cevizi ve pudra şekeri serpilir
İri kırılmış fındıklarda serpilir ve tekrar üzerine güllaç konur üzerine süt gezdirilir
pudra şekeri ve hindistan cevizi serpilir
Aynı işlem kalan güllaç yapraklarına uygulanır
En üstüne kalan süt gezdirilir ve güllaç soğumaya bırakılır
Soğuyan güllacın üzerini kapatıp buzdolabına kaldırılır
4,5 saat dinlendirdikten sonra süslenip servis edilir
Sütlü tatlıların hepsine bayılırım. Güzel görünüyor elinize sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık onsuz Ramazan ayı düşünemem sevgiler...
YanıtlaSil