27 Mayıs 2013 Pazartesi

AY KURABİYE

Malzemeler
200 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 su bardağı file badem
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
İlk olarak file badem teflon tavaya alınır kısık ateşte kavrulup soğutulur
Margarin,pudra şekeri ve yumurta bir kaba alınır karıştırılır
Kavrulan badem,vanilya ve kabartma tozu eklenir karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır ve ay şekli verilir
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir
Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca pudra şekerine bulanır

2 yorum: