2 Mayıs 2013 Perşembe

ANTEP FISTIKLI VE HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Malzemeler
3 yumurta
125 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
Hazırlanışı
Şeker ve yumurta köpürüp kabarana kadar mikserle çırpılır
Eritilmiş margarin ve yoğurt eklenir 1 dakika kadar çırpılır
Kabartma tozu,vanilya ve un elenerek sıvı karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır
Karışımdan bir su bardağı kadar ayrılır ve kalan hamura hindistan cevizi eklenir karıştırılır
Yağlanmış kalıba hindistan cevizli karışım boşaltılır ve yayılır
Ayrılan hamura toz antep fıstığı eklenir karıştırılır,kalıptaki hamurun üzerine dökülür
Bir bıçağın ucu ile hafif hareketlerle karıştırılır
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir

6 yorum:

  1. Nefis olmuş kekin. Bayılırım hindistancevizi ve Antepfıstığına. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. IMmmmm nefis gözüküyor. Ellerine sağlık.Hindistan cevizi gerçekten çok güzel bir aroma veriyor

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık mis gibi olmuş kekin sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık nefis bir kek olmuş bir dilimini alsaam

    YanıtlaSil
  5. bayılırım fıstığa,neyin içine girse lezzetine lezzet katar.ellerine sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. keklere bayılıyorum :) ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.

    sevgiler.

    YanıtlaSil