Malzemeler
3 yumurta
125 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
Hazırlanışı
Şeker ve yumurta köpürüp kabarana kadar mikserle çırpılır
Eritilmiş margarin ve yoğurt eklenir 1 dakika kadar çırpılır
Kabartma tozu,vanilya ve un elenerek sıvı karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır
Karışımdan bir su bardağı kadar ayrılır ve kalan hamura hindistan cevizi eklenir karıştırılır
Yağlanmış kalıba hindistan cevizli karışım boşaltılır ve yayılır
Ayrılan hamura toz antep fıstığı eklenir karıştırılır,kalıptaki hamurun üzerine dökülür
Bir bıçağın ucu ile hafif hareketlerle karıştırılır
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir
Nefis olmuş kekin. Bayılırım hindistancevizi ve Antepfıstığına. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilIMmmmm nefis gözüküyor. Ellerine sağlık.Hindistan cevizi gerçekten çok güzel bir aroma veriyor
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık mis gibi olmuş kekin sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis bir kek olmuş bir dilimini alsaam
YanıtlaSilbayılırım fıstığa,neyin içine girse lezzetine lezzet katar.ellerine sağlık harika görünüyor...
YanıtlaSilkeklere bayılıyorum :) ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler.