Çıtır çıtır börek seviyorsanız mutlaka denemelisiniz
Artan baklavalık yufkalarla tahinli nefis rulolar yapacağız bir sonraki postta bekleyin:)
Malzemeler
21 adet baklavalık yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
İç malzeme için
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Erimiş tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine yağlı karışımdan hafif sürülür
2.yufka ilk yufkanın üzerine serilir ve yine hafif yağlanır
3. ve son yufka ikinci yufkanın üzerine serilir peynirli harç yufkanın üzerine serpilir
Yufkanın dar tarafından sıkı olacak şekilde rulo sarılır 4 eşit parçaya kesilir yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Yani her rulo 3 yufkadan oluşacak
Hazırlanan böreğin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında börekler kızartılır
Pişen börekler sıcak servis edilir
Not:Yufkaları yağlarken çok fazla yağ sürmeyin börekler pişerken fazla yağı tepsiye salıyor
Birde börekler yağlı olunca ağır oluyor
çıtır çıtır çok seviyorum en bu böreği.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSiloy oy oy benim güllerimin hepsi maharetli.
YanıtlaSilmaşallah hepimize çok güzel.
eline sağlık:))
Ben çıtır çıtır börek çok severim:)
YanıtlaSilHep duyuyorum baklava yufkasından Börek hiç deneme fırsatım olmadı
çok güzel görünüyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Bence mucize buluş,süper bir malzeme..Bende nefis lezzetler yapıyorum,baklavalık yufkayla..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilşu baklava yufkasından böreği bir deneyemedim:)
YanıtlaSilellerine sağlık harika görünüyor
Ben bir kere denedim. Çok yağlı oldu.Taze günlük yufkanın yerini hiç birşey tutmuyormuş gibi geliyor bana..
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor bu börek çıtır çıtır:)
sevgiler..
Çok pratik ve kıyır kıyır oluyor ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilçayın yanında da iyi gider ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor
YanıtlaSil