Malzemeler
Yarım karnabahar
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kuru soğan
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
150 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peynir
2 çorba kaşığı un
Tuz,karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Havuçlar soyulur küp küp doğranır haşlanır
Karnabahar çiçekleri ayrılır haşlanır,soğuduktan sonra küçük küçük doğranır
Sıvı yağ tavaya alınır küp küp doğranan kuru soğan ilave edilir kavrulur
İnce doğranmış pırasa kavrulan soğana ilave edilir 1-2 dakika kavurup ocaktan alınır soğutulur.
Karıştırma kabına yumurtalar kırılır iyice çırpılır.
Un,rendelenmiş beyaz peynir,tuz ve kara biber yumurtaya eklenir karıştırılır.
Haşlanan havuç,karnabahar,kavrulan pırasa,doğranmış yeşil soğan ve maydanoz
yumurtalı karışıma eklenir ve harmanlanır.
Yağlanmış dikdörtgen borcama karışım boşaltılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif üzeri kızarana kadar tutulur
Sonra fırından alınan sebzelerin üzerine kaşar rendesi serpilir tekrar fırına verilir.
Kaşar eriyip kızarınca mücver fırından alınır.
Ellerine sağlık. benim sevdigim lezzetlerden yapmışsın ama hiç karnıbaharlı denememiştim görünüşü çok güzel...
YanıtlaSilSevgili rümeysa çok lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanim ellerine saglik afiyetler olsin nefis görünüyor
YanıtlaSilCanım nefis olmuş mücverin ellerine
YanıtlaSilsağlık sevgiler...
En sevdiğim,hafif sağlıklı..nefis görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilcanımcım ellerine sağlık.headırı sormuştum çok güzel olmuş kim yaptı:)
YanıtlaSilfırında yapılan mücver her zamann favorimdir :))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık....
renkli renkli mis gibi olmuş eline sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık , görünüm çok hoş , sevgilerimle
YanıtlaSil