Malzemeler
Portakallı pelte için
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Muhallebisi için
3,5 su bardağı süt
1 poşet damla sakızlı muhallebi veya vanilyalı puding
1 tatlı kaşığı margarin
Hazırlanışı
Portakallı kısım için
Portakal suyu ve nişasta tencereye alınır çırpılır şeker ilave edilir koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir
Ocaktan alınan pelte ara ara karıştırarak soğutulur.
Muhallebi için
Süt ve puding tencereye alınır pişirilir kaynamaya başlayınca margarin eklenir ocaktan alınır
Mikserle 2-3 dakika çırpılır ara ara karıştırarak üzeri kabuk bağlamadan soğutulur
Hazırlanan muhallebi ılınınca kuplara kat kat ilave ederek paylaştırılır
Canım ellerine sağlık sunum çok şık
YanıtlaSilsevgiler...
elinize sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilCanim ellerine saglik cok güzel görünüyor .Afiyetler olsun.
YanıtlaSilMMMMM HARİKASIN CANIM.
YanıtlaSilTAM MEVSİMİNE UYGUN:)
Ben bisküvisini yaparım, ama bardak sunumu ne hoş olmuş.Mideye hitap ederken,gözü de okşamış.Elinize sağlık.
YanıtlaSil