Pazar günü kahvaltı için hazırladım bu nefis böreği.
Hafta sonu kahvaltısı için mutlaka demenizi tavsiye ederim hem pratik hemde çok lezzetli
Malzemeler
3 adet yufka
Bir kalıp beyaz peynir
Sosu için
200 ml krema
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Hazırlanışı
Yufkanın biri masanın üzerine serilir üzerine rendelenmiş peynir serpilir.
Yufkanın bir ucu yarıya kadar katlanır karşı ucuda katlanan yufkanın üzerine gelecek şekilde kapatılır.
(gözleme yapar gibi katlanır)
Yufkanın geniş tarafından tutulur büzüştürülür 10 cm genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye çok
sıkışık olmayacak şekilde dip dibe dizilir.
(Ben dikdörtgen borcam kullandım)diğer yufkalarda bu şekilde bitirilir
Bir kabın içine yumurta ve yoğurt alınır çırpılır.
Üzerine tuz,kabartma tozu,sıvı yağ ve krema eklenir karıştırılır.
Hazırlanan sos yufkaların üzerine kaşıkla gezdirilir yufkaların aralarına sosun girmesi sağlanır.
Yufkalar sosu içine çekmesi için yarım saat bekletilir.
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında börek pişirilir.
Canım sayfan yine değişmiş:)))Kırma
YanıtlaSilbörek nefis ellerine sağlık sevgi
ler...
sosunda krema olması güzelmiş,eminim lezzetine lezzet katmıştır.eline sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilBÖREK SEVER OLARAK ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM.
YanıtlaSilkremalı hımmm eline sağlık
YanıtlaSilKahvaltıda böyle tatları çok seviyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
mımmm,nefis bir börek olmuş..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilmmmmmmm enfes aldım çayımın yanına:)
YanıtlaSil