2 kg domates
1 kg cin biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı sirke
3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
10-15 diş sarımsak
Hazırlanışı
Domatesler rendelenir tencereye alınır ve suyunu çekene kadar pişirilir
Ardından yağ,sirke,tuz ve şeker ilave edilir kaynamaya bırakılır
Sos tekrar kaynamaya başladığında yıkanıp sapları temizlenen biberler ve
doğranmış sarımsak eklenir 1-2 dakika daha kaynatılır
Hazırlanan soslu turşu sıcakken kavanozlara doldurulur kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir
Kavanozlar soğuduktan sonra tekrar kapaklar kontrol edilir.
BEN DOMATESİ PİŞİRMEDEN YAPIYORUM TURŞUYU...DEĞİŞİKMİŞ BİR KAÇ KAVANOZDA SİZİN USULDEN YAPAYIM..ELLERİNİZE SAĞLIK..SEVGİLER.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,turşu tariflerimiz ard arda gelmiş.
YanıtlaSilsoslu turşu ilk kez gördüm ben:) ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilEşim görse bayılır...Çok severde...
YanıtlaSilSevgili nurşen aksoy tavsye ederim çok lezzetli oluyor birde pişirerek denemeni tavsiye ederim.Sevgiler
YanıtlaSilSevgili nesli teşekkür ederim
Sevgili kalp kurabiye 2 senedir acı biber turşusunu bu şekilde yapıyorum ve çok lezzetli oluyor kısırlada nefis oluyor:))denemeni tavsiye ederim.
Sevgili fatoş benim eşiminde
çok severek yediği bir turşu sosunada ekmek bandırmak güzel oluyor:))
Hiç böyle denememiştim, hazır henüz yazlıktayım.Bu hafta sizin usul yapayım,elinize sağlık.
YanıtlaSilcok güzel tarifleriniz var bloğunuza bayıldım ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler
YanıtlaSildaha önce böyle bir turşu yapmamıştım eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilEline sağlık Deryacım afiyetle yiyin sevgiler
YanıtlaSil