15 Haziran 2012 Cuma

LOR TATLISI

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1/2 kg tatlı lor
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerberi için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerber kaynatılır birkenarda ılınmaya burakılır
Yumurta ve şeker bir kaba alınır yumurta beyazlaşana kadar çırpılır
Üzerine lor eklenir pürüssüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır
Un,pirinç unu,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır ve pürüssüz bir hamur hazırlanır
Yıldız uç takılmış krema torbasına hamur doldurulur yağlanmış tepsiye hamur sıkılır
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbet azar azar üzerine gezdirilir ve şerbet tamamen çektirilir


11 yorum:

  1. Canım harika bir tatlı gerçekten bende denemiştim.Ellerine sağlık,ha
    yırlı cumalar sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. bende yapıyorum nefis bir tatlıdır ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. çokk güzel olmuş..ellerinize sağlık...bende deneyeceğim..hemen..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ellerıne saglık canım .harıka olmsu:)))))))))))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor. Güzel tuzsuz lor bulabilirsem deneyeceğim. Harika olmuş..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ekşi elmalı salata tarifinizi pazar günü babalar gününde yaptım. Çok beğenildi. Dün yaptıklarımı resim olarak paylaştım. İzniniz olursa bugün veya yarın kaynak göstererek tarifi paylaşmak istiyorum. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık!!! Nefisssss olmuşşşşşş.
    Tatlıyı çok severim.
    Lor tatlısını sizin tarifinizden yapacağım,
    Adana'dan sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. denemek istediklerimin arasında iki lorlu tarif var..biri sizin yaptığınız lor tatlısı,diğeri lorlu kurabiye..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Ramazan ayı da gelmişken iftarlara hazırlanacak güzel bir tatlı tarifi. Hazır lorum varken evde yapayım ben de.
    Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil