Tüm takipçilerime sayfamı ziyarete gelen misafirlerime selamlar sevgiler.
Bugünkü tarifim nefis bir salata misafirlerim için hazırldım ve çok beğenildi
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz
Ben salatada Bimden aldığım Yasemin kokulu efsane pirinç
kullandım tavsiye ederim.
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şalgam suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kutu konserve mısır
8-10 tane kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet yeşil soğan (beyaz kısmı kullanmayın)
1 tane nar
Tuz,limon
Hazırlanışı
Pirinç bir kaba alınır üzerine tuz ve sıcak su eklenir 20 dakika ıslatılır
Pilav tenceresine sıvı yağ alınır iyice yıkanan pirinç eklenir ve pirinç şeffaflaşana kadar kavrulur.
Kavrulan pirincin üzerine şalgam suyu ve tuz ilave edilir karıştırılırkısık ateşde
pilav pişmeye bırakılır.
Pilav piştikten sora dinlendirilir.Sonra içine ince kıyılmış yeşillikler
mısır,nar,doğranmış kornişon ve limon suyu eklenir karıştırılır servis yapılır
Bayıldım,nasıl güzel bir salata bu...hiç şalgam suyunu düşünmemiştim,süper bir fikir.ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilrenk cümbüşü resmen :)
YanıtlaSileline sağlık canım
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilnefis bir renk vermiş :)
YanıtlaSilgörüntü muhteşem.tadı da kesin öyledir.denemek istiyorum.sevgiler...
YanıtlaSilRengarenk,ne güzel,ne hoş:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..
Ayyy renge bak aşığım mora:)))Elle
YanıtlaSilrine sağlık canım harika bir salata
sevgiler.
pirinç salatasını bende yaparım ama yasemin pirinç ve şalgamla denemeiştim,çok şık olmuş eline sağlık..
YanıtlaSilsunum görüntü hariika..
YanıtlaSilgel beni yee diyor valla...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Sunum çok hoş olmuş zaten, rengarenk, tadını merak ettim doğrusu :) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilNe hoş bir rengi var öyle. Bayıldım. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
YanıtlaSilcıvıl cıvıl ya .harika .ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
rengine bayıldımm :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, rengi harika olmuş.ellerine sağlık arkadaşım .sevgiler..
YanıtlaSilaslinda evde kalan pilavi degerlendirmek icinde iyi bir yol.rengide super olmus.ellerinize saglik.
YanıtlaSilSalatayı eşimin doğum günü için yapmayı düşünüyorum sanırım ince pirinç kullanmışsınız , doğrumu gördüm acaba , cevaplandırırsanız sevinirim ?
YanıtlaSilİsimsiz yorum bırakan ziyaretçim Salatada kullandığım pirinç sormuşsunuz yazının başını okuduysanız bimde satılan yasemin kokulu pirinci kullandığımı yazmıştım sizinde yazdığınız gibi ince pirinç.Pilavlık pirinçlede yapabilirsiniz ama bu kadar lezzetli ve tane tane olmuyor
YanıtlaSilCevaplandırdığınız için teşekkür ederim daha sonra dikkatimi çekti pirincin cinsi özellikle gidip BİMden aldım , umarım gözüktüğü gibi lezzetli olur :)
YanıtlaSil
YanıtlaSilSalatayı eşimin doğum günün de yaptım
Tadı ayrı ,görüntüsü ayrı beğenildi :)
Tarif için çok teşekkür ederim :)
Şengül.
Şengül hanım salatayı beğenmenize sevindim.
YanıtlaSildenedim süper oldu.. tavsiye ederim
YanıtlaSildeneyip beğenmenize sevindim afiyet olsun:)
YanıtlaSilMuhtesem birsey bu..
YanıtlaSilTadi da goruntusu gibi cok güzel.
Kesinlikle tavsiye ederim.
Ayrica ben salgam suyunu hic sevmem ama bu sekilde yiyebildim..
Görüntüsü kadar tadı da enfes..
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Esra hanım beğenmenize sevindim
YanıtlaSilnar ne alaka hazırlanışta da yok ?
YanıtlaSilsevgili küpp salatanın içinde nar var hazırlanışına yazmayı unutmuş olabilirim malzeme listesinde varsa
YanıtlaSilsalatanın içindede vardır
Bende yaptim bu salatanizi muhtesem oldu ellerinize saglik
YanıtlaSilBisey merak ettim salgam suyunu soguk olarak mi kullaniyoruz ?
YanıtlaSilŞalgam suyunu ılık ilave edebilirsiniz
YanıtlaSil