15 Mayıs 2012 Salı

PİRİNÇ SALATASI

Tüm takipçilerime sayfamı ziyarete gelen misafirlerime selamlar sevgiler.
Bugünkü tarifim nefis bir salata misafirlerim için hazırldım ve çok beğenildi
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum  kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz
Ben salatada  Bimden aldığım Yasemin kokulu efsane pirinç
 kullandım tavsiye ederim.
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şalgam suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kutu konserve mısır
8-10 tane kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet yeşil soğan (beyaz kısmı kullanmayın)
1 tane nar
Tuz,limon
Hazırlanışı
Pirinç bir kaba alınır üzerine tuz ve sıcak su eklenir 20 dakika ıslatılır
Pilav tenceresine sıvı yağ alınır iyice yıkanan pirinç eklenir ve pirinç şeffaflaşana kadar kavrulur.
Kavrulan pirincin üzerine şalgam suyu ve tuz ilave edilir karıştırılırkısık ateşde
 pilav pişmeye bırakılır.
Pilav piştikten sora dinlendirilir.Sonra  içine ince kıyılmış yeşillikler
mısır,nar,doğranmış kornişon ve limon suyu eklenir karıştırılır servis yapılır

30 yorum:

  1. Bayıldım,nasıl güzel bir salata bu...hiç şalgam suyunu düşünmemiştim,süper bir fikir.ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. renk cümbüşü resmen :)

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. görüntü muhteşem.tadı da kesin öyledir.denemek istiyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Rengarenk,ne güzel,ne hoş:)
    Ellerine sağlık canım.
    Şifa olsun inşAllah..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  6. Ayyy renge bak aşığım mora:)))Elle
    rine sağlık canım harika bir salata
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. pirinç salatasını bende yaparım ama yasemin pirinç ve şalgamla denemeiştim,çok şık olmuş eline sağlık..

    YanıtlaSil
  8. sunum görüntü hariika..
    gel beni yee diyor valla...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Sunum çok hoş olmuş zaten, rengarenk, tadını merak ettim doğrusu :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Ne hoş bir rengi var öyle. Bayıldım. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. cıvıl cıvıl ya .harika .ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel görünüyor, rengi harika olmuş.ellerine sağlık arkadaşım .sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. aslinda evde kalan pilavi degerlendirmek icinde iyi bir yol.rengide super olmus.ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  14. Salatayı eşimin doğum günü için yapmayı düşünüyorum sanırım ince pirinç kullanmışsınız , doğrumu gördüm acaba , cevaplandırırsanız sevinirim ?

    YanıtlaSil
  15. İsimsiz yorum bırakan ziyaretçim Salatada kullandığım pirinç sormuşsunuz yazının başını okuduysanız bimde satılan yasemin kokulu pirinci kullandığımı yazmıştım sizinde yazdığınız gibi ince pirinç.Pilavlık pirinçlede yapabilirsiniz ama bu kadar lezzetli ve tane tane olmuyor

    YanıtlaSil
  16. Cevaplandırdığınız için teşekkür ederim daha sonra dikkatimi çekti pirincin cinsi özellikle gidip BİMden aldım , umarım gözüktüğü gibi lezzetli olur :)

    YanıtlaSil

  17. Salatayı eşimin doğum günün de yaptım
    Tadı ayrı ,görüntüsü ayrı beğenildi :)
    Tarif için çok teşekkür ederim :)

    Şengül.

    YanıtlaSil
  18. Şengül hanım salatayı beğenmenize sevindim.

    YanıtlaSil
  19. denedim süper oldu.. tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  20. deneyip beğenmenize sevindim afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  21. Muhtesem birsey bu..
    Tadi da goruntusu gibi cok güzel.
    Kesinlikle tavsiye ederim.
    Ayrica ben salgam suyunu hic sevmem ama bu sekilde yiyebildim..

    YanıtlaSil
  22. Görüntüsü kadar tadı da enfes..
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  23. Esra hanım beğenmenize sevindim

    YanıtlaSil
  24. nar ne alaka hazırlanışta da yok ?

    YanıtlaSil
  25. sevgili küpp salatanın içinde nar var hazırlanışına yazmayı unutmuş olabilirim malzeme listesinde varsa
    salatanın içindede vardır

    YanıtlaSil
  26. Bende yaptim bu salatanizi muhtesem oldu ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  27. Bisey merak ettim salgam suyunu soguk olarak mi kullaniyoruz ?

    YanıtlaSil
  28. Şalgam suyunu ılık ilave edebilirsiniz

    YanıtlaSil