20 Mayıs 2012 Pazar

PATATESLİ BÖREK

Malzemeler
3 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı kaşar rendesi
Yarm demet dereotu
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı böreğin üzerine sürülecek)
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Patatesler haşlanır ezerek püre haline getirilir.
Patates püresine kaşar rendesi,ince kıyılmış dereotu,yumurta akı,tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
Bir kaba su ve sıvı yağ alınır karıştırılır
Bir bütün yufka tezgaha yayılır su ve sıvı yağ karışımı yufkanın heryerine sürülür
İkinci yufka ilk yufkanın üzerine serilir ve sıvı karışımdan sürülür.
Üçüncü yufkada serilir ve sıvı karışım ile ıslatılır.
Üst üste konmuş yufkalar,sekiz eşit üçgen parçaya bölünür.
Üçgenlerin geniş tarafına patatesli harç koyup,sigara böreği gibi sarılır.
Hazırlanan börekler yağlanmış tepsiye yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırından börekler pişirilir sıcak servis edilir

9 yorum:

  1. patates böreğe en çok yakışan içtir,ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım patatesli börek en güzel lezzetlerden biri :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. patatesli böreğe bayılırımm..ellerinize sağlık...sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Patatesli her şeye varımmmm
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık yiyenlere afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık enfes görünüyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Harika gözüküyorlar. Hele bu saatte. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil