23 Mayıs 2012 Çarşamba

KEKLİ İRMİKLİ ÇİKOLATA RÜYASI

Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı su
Limon aromalı esans veya rendenin ince tarafından rendelenmiş 1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
1 Lt. süt
1 su bardağı şeker
8 çorba kaşığı irmik
Çikolata Sosu  İçin
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 Paket bitte çikolata
Hazırlanışı

Yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınır mikser ile 3-4 dakika çırpılır.

 Kakao, su, un, kabartma tozu ve kırılmış ceviz eklenir karıştırılır.
Yağlanmış dikdörtgen borcama hamur boşaltılır önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır.

Kreması için, süt ve şeker tencereye alınır karıştırılır,şeker eridikten sonra irmiği ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Krema ılıdıktan sonra soğumuş olan kekin üzerine dökülür.
Sosu için, çikolatayı benmarie usulü eritilir.
Süt ve şeker tencereye alınır karıştırılır şeker eridikten sonra kakao, un, nişasta ve erimiş çikolata eklenir karıştırılır. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır, ılıdıktan sonra soğuyan kremanın üzerine döküyoruz.
Üzerine bol hindistan cevizi serpilir.

16 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.kandilin mübarek olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim arkadaşım seninde kandilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  3. nefis bir tatlı olmuş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. yaspasta gibi olmus.birde irmik var ekstra besleyici.

    YanıtlaSil
  5. Tam bir bomba bende irmikten tarif arıyordum tam da denk geldi.
    Ben kekini hazır kullanayım
    Ellerine sağlık
    Bu arada hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  6. Sevgili nilay çok lezetli bir kek denemeni tavsiye ederim.Hazır kekle nasıl olur bilemiyorum ama bence tarifi tam uygularsan güzel bir sonuç alırsın.Seninde kandilin mübarek olsun arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Görüntüsü çok estetik olmuş,güzel bir yaz tatlısı ellerine sağlık arkadaşım...hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  8. Ben de deneyeceğim,çok nefis görünüyor.
    Hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  9. Çok değişik olmuş, ilk misafirlerime deneyeceğim.Ben değişik tarifleri korkusuzca ,misafire deneyenlerdenim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  11. enfesss görünüyo eline sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Bu harika bir görüntü eminim tadı da harikadır. Çok beğendim tebrik ederim. Blogunuz çok başarılı bana da beklerim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. mrb öncelikle ellerinize saglık emeginizden dolayı yanlız ben bişey paylaşmak istiyorum ben bu tarifi yaptım tam verdiginiz tarife göre uyguladım ancak kekle muhallebi birbirini tutmuyor daha keserken birbirinden ayrılıyor tarifin olması gereken bumu yoksa ben bi yerde hatamı yaotım anlamadım

    YanıtlaSil
  14. İsimsiz yorum yapan misafirim yorumunuz spam kutusuna düştüğü için yorumunuzu göremedim kusura bakmayın.
    Sizin yaşadığınız sıkıntıyı ben yaşamadım kek ve muhallabe tamamen birbiriyle özleşmiyor ama sizin yazdığınız gibide kolaylıkla ayrılmıyor
    Resimde gördüğünüz gibi oluyor

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,ellerinize sağlık bir şey sorucaktım 2 çorba kaşığı un az gelmiyor mu ? Birde isimsiz arkadaşın dediği gibi borcamdan kesip çıkarırken ayrılma gibi bir durum olur mu ? Cevabınızı bekliyorum misafirlerim gelicek bu tatlıyı yapmak istiyorum ama aklıma takılanları sormak istedim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  16. Tarife birebir uyarsanız sıkıntı yaşamazsınız bende borcamda yapıyorum ve hiç bir şekilde sıkıntı yaşadım

    YanıtlaSil