14 Şubat 2012 Salı

KIYMALI PİDE

Malzemeler
4,5 su bardağı un
1 paket ınstat maya
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvıyağ
Ilık su
Tuz
İç Harç İçin
250 gr kıyma
2 adet patates
2 adet orta boy soğan
4 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz,sıvıyağ,pul biber
Hazırlanışı
Un hamur yoğurma kabına alınır ortası açılır maya eklenir ılık süt ilave edilir maya eritilir.
Sıvıyağ tuz ve azar azar ılık su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur üzeri kapatılır ılık ortamda yarım saat mayalandırılır.
İç malzeme için
Soğan ve yeşil biber rondodan geçirilir bir kaba alınır.
Kıyma,ince kıyılmış maydanoz,çiğ olarak rendelenmiş patates,salça,sıvıyağ ve baharatlar eklenir karıştırılır.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parça kopartılır merdane ile oval açılır
Kıymalı harçdan koyup kenarları içe doğru kapatılır uç kısınlar birleştirilir
Hazırlanan pideler yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pideler pişirilir.
Fırından çıkan pidelerin üzeri tereyağı ile yağlanır


11 yorum:

  1. pidenin içine patates eklemek hiç aklıma gelmemişti doğrusu, çok güzel olduğuna şüphe yok tabii, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. canım ben geldim
    :))
    mmmmm mis
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili selin patates ve kıyma birbirine çok akıştı ve ayrı bir lezzet kattı

    YanıtlaSil
  4. Sevgili bir kase lezzet hoş geldin arkadaşın:))

    YanıtlaSil
  5. oyy oyy oyyy

    eline sağlık olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Çok canım çekti șu an...

    çok lezziz gözüküyor

    ellerine saĝlık :-))))

    YanıtlaSil
  7. Sevgili muhabbetsofrası teşekkür ederim canım:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili yemekheyacani Emel pidenin birisini al arkadaşım kıyamam:)

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım pidelerin nefis görüünyorlar:)
    öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  10. çok severim kıymalı pideyi ellerinize sağlık,mutlu günler..

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık, evde yapmak ne güzel, hiç denemedim.

    YanıtlaSil