Malzemeler
1 su bardağı buğday
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet yeşil soğan
Nar
Zeytinyağı,nar ekşisi limon,tz
Hazırlanışı
Buğday akşamdan ıslatılır ertesi gün yıkanır üzerine sıcak su eklenir ve yumuşayıncaya kadar haşlanır suyu süzülür.
Dereotu,maydanoz ve yeşil soğan ince kıyılır.
Geniş bir kaba haşlanmış buğday,ince kıyılmış yeşillikler alınır.
Ceviz,zeytinyağı,nar ekşisi,tuz,limon suyu ve nar eklenir harmanlanır servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN:))
1 su bardağı buğday
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet yeşil soğan
Nar
Zeytinyağı,nar ekşisi limon,tz
Hazırlanışı
Buğday akşamdan ıslatılır ertesi gün yıkanır üzerine sıcak su eklenir ve yumuşayıncaya kadar haşlanır suyu süzülür.
Dereotu,maydanoz ve yeşil soğan ince kıyılır.
Geniş bir kaba haşlanmış buğday,ince kıyılmış yeşillikler alınır.
Ceviz,zeytinyağı,nar ekşisi,tuz,limon suyu ve nar eklenir harmanlanır servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN:))
Aşureden artan buğdaylarım varda bende deneyeceğim:))enfes gözüküyor deryacığım ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilöperim seni mutlu hafta sonları dilerim...
ellerıne sağlik canım bsleyıcı bır salata olmus sevgıler..
YanıtlaSilTeşekkür edrim inci hanım tavsiye ederim çok lezzetli bir salata.
YanıtlaSilZeymuran teşekkür ederim arkadaşım
ellerine sağlık canım..nefis..nefis..sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik,nefis görünüyor ;)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM :))
YanıtlaSilOLSA DA YESEM:))
BANA DA BEKLERİM:))