Malzemeler
1litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un(tepeleme dolu)
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Pötibör bisküvi
Ara kat için
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 paket vanilya
Üzeri için
Tarçın
Ceviz
Portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Tencereye un,nişasta,yumurta sarısı,şeker ve süt alınır iyice çırpılır
Tencere ocağa alınır sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
Muhallebi koyulaşınca ocaktan alınır vanilya eklenir ve mikser ile çırpılır ılınması için kenara alınır.
Bal kabağı doğranır tencereye alınır üzerine şeker eklenir kendi suyu ile yumuşayana kadar pişirilir
Kabak pişip suyunu çekince ocaktan alınır vanilya ilave edilir püre yapılır ılınmaya bırakılır.
Kremanın yarısı borcama dökülür üzerine bir kat bisküvi dizilir.
Bisküvinin üzerine püre olan kabak dökülür ve yayılır.
Kabağın üzerine tekrar bir sıra bisküvi dizilir üzerine kalan muhallebi dökülür yayılır.
Muhallebinin üzerine portakal kabuğu rendelenir tarçın ve ceviz serpilir dolapta 4-5 saat dinlendirilir servis edilir.
AFİYET OLSUN:)
Güzel ve nefis görüyor. Balkabağını bir de böyle denemek lazım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm..sevgiler
YanıtlaSilSevgili mahperi tavsiye ederim arkadaşım çok lezzetli oluyor
YanıtlaSilSevgili fatoşun mutfağından
teşekkür ederim arkadaşım
Ellerine sağlık deryacığım enfes gözüküyor:)bir de böyle deneyeceğim bende.
YanıtlaSilöperim seni canım..
Teşekkür ederim inci hanım tavsiye ederim.Sevgiler
YanıtlaSilEllerinize emeklerinize saglik .Afiyet olsun nefis cok güzel görünüyor .Sevgiler canim.
YanıtlaSilGeçenlerde aldığım bal kabağı çok lifli çıktı :)bende püre yaptım dolapta beni bekliyo :) bu tarifinle şekil bulcak kabağım... ellerine sağlık
YanıtlaSilBen de denemek istiyorum.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgili tatlılar gülcandan teşekkür ederim arkadaşım
YanıtlaSilSevgili datlım teşşekkür ederm arkadaşım bu şekilde kabağını değerlendirebilirsin çok lezzetli oluyor
Sevgili pembe kekik teşekkür ederim arkadaşım tavsiye ederim