21 Aralık 2011 Çarşamba

Bisküvili Balkabak Tatlısı

Malzemeler
1litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un(tepeleme dolu)
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Pötibör bisküvi
Ara kat için
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 paket vanilya
Üzeri için
Tarçın
Ceviz
Portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Tencereye un,nişasta,yumurta sarısı,şeker ve süt alınır iyice çırpılır
Tencere ocağa alınır sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
Muhallebi koyulaşınca ocaktan alınır vanilya eklenir ve mikser ile çırpılır ılınması için kenara alınır.

Bal kabağı doğranır tencereye alınır üzerine şeker eklenir kendi suyu ile yumuşayana kadar pişirilir
Kabak pişip suyunu çekince ocaktan alınır vanilya ilave edilir püre yapılır ılınmaya bırakılır.

Kremanın yarısı borcama dökülür üzerine bir kat bisküvi dizilir.
Bisküvinin üzerine püre olan kabak dökülür ve yayılır.
Kabağın üzerine tekrar bir sıra bisküvi dizilir üzerine kalan muhallebi dökülür yayılır.
Muhallebinin üzerine portakal kabuğu rendelenir tarçın ve ceviz serpilir dolapta 4-5 saat dinlendirilir servis edilir.
AFİYET OLSUN:)

9 yorum:

  1. Güzel ve nefis görüyor. Balkabağını bir de böyle denemek lazım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili mahperi tavsiye ederim arkadaşım çok lezzetli oluyor


    Sevgili fatoşun mutfağından
    teşekkür ederim arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık deryacığım enfes gözüküyor:)bir de böyle deneyeceğim bende.
    öperim seni canım..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim inci hanım tavsiye ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize emeklerinize saglik .Afiyet olsun nefis cok güzel görünüyor .Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  6. Geçenlerde aldığım bal kabağı çok lifli çıktı :)bende püre yaptım dolapta beni bekliyo :) bu tarifinle şekil bulcak kabağım... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ben de denemek istiyorum.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili tatlılar gülcandan teşekkür ederim arkadaşım

    Sevgili datlım teşşekkür ederm arkadaşım bu şekilde kabağını değerlendirebilirsin çok lezzetli oluyor

    Sevgili pembe kekik teşekkür ederim arkadaşım tavsiye ederim

    YanıtlaSil