Tarif oktay ustadan dünkü proğramında yaptığı börek
Evde yufkam vardı ve hemen denedim güzel oldu.
İç malzemede kabartma tozu yok ben bir çay kaşığı koydum
isterseniz kullanmaya bilirsiniz
Malzemeler
4 yufka
4 haşlanmış patates
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı tareyağ
Dereotu veya maydanoz
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
4 haşlanmış patates
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı tareyağ
Dereotu veya maydanoz
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı
Patatesler haşlanır ezilir.
Üzerine yumurta,süt,sıvıyağ,kabartma tozu,tuz,karabiber ve ince kıyılmış dereotu veya maydanoz eklenir el ile iyice karıştırılır.
Karışım hafif akışkan olmalı koyu olursa biraz daha süt ilave edilir.
Tereyağı eritilir yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine eritilmiş tareyağı hafif gezdirilir iç harçtan biraz yufkanın üzerine serpilir el ile yayılır.
Yufka ortadan ikiye kesilir (bir yufkadan iki tane börek çıkacak) yufka rulo sarılır ve kendi etrafında döndürülür
yağlanmış tepsiye dizilir.
Bütün yufka bu şekilde bitirilir.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında böreklerin üzeri kızarana kadar tutulur.
Sonra börekler fırından alınır kaşar rendesi ve toz biber bir kabın içinde karıştırılır böreklerin üzerine kaşar rendesi konur börekler tekrar fırına verilir.
Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkartılır.
AFİYET OLSUN:)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı
Patatesler haşlanır ezilir.
Üzerine yumurta,süt,sıvıyağ,kabartma tozu,tuz,karabiber ve ince kıyılmış dereotu veya maydanoz eklenir el ile iyice karıştırılır.
Karışım hafif akışkan olmalı koyu olursa biraz daha süt ilave edilir.
Tereyağı eritilir yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine eritilmiş tareyağı hafif gezdirilir iç harçtan biraz yufkanın üzerine serpilir el ile yayılır.
Yufka ortadan ikiye kesilir (bir yufkadan iki tane börek çıkacak) yufka rulo sarılır ve kendi etrafında döndürülür
yağlanmış tepsiye dizilir.
Bütün yufka bu şekilde bitirilir.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında böreklerin üzeri kızarana kadar tutulur.
Sonra börekler fırından alınır kaşar rendesi ve toz biber bir kabın içinde karıştırılır böreklerin üzerine kaşar rendesi konur börekler tekrar fırına verilir.
Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkartılır.
AFİYET OLSUN:)
9 yorum:
Canımmm ellerine sağlık enfes olmuş
öpüyorum.
deryacım ellerine sağlık
Teşekkür ederim deryacığı.Sevgiler
Sevil hanım teşekkür ederim.Sevgiler
oof harika çok güzel çok lezzetli. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Eline sağlık ben de seyrettim bu böreği ve çok hoşuma gitti yapmaya karar vermiştim sevgilerimle...
Leylacığım teşekkür edrim canım.
Seni sık sık ziyarete geliyorum o bir birinden güzel tariflerine yorumda yazıyorum ama nedense gönderemiyorum.Sevgiler
Sevgili özgen teşekkür ederim arkadaşım börek güzel oldu ama iç malzemeyi yufkanın üzerine fazla koymamak gerekiyor bir tanesinin iç arcını biraz fazla kordun pişerken yufkadan dışarı çıktı:))
Sevgiler
ımmm bende börek yapıcaaam bu güün
Ellerine sağlık canım,Oktay Ustamın lezzetleri garanti:)
Görüntüsünden belli ne kadar lezzetli olduğu..
Afiyet şifa olsun inşAlah..
Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum..
Muhabbetle..
Yorum Gönder