23 Kasım 2011 Çarşamba

Kremalı Patatesli Börek

Malzemeler
6 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 kutu krema (200ml)
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber
Mantolamak için
2 adet yumurta
Galeta unu
Hazırlanışı
Su ve sıvıyağ bir kapta iyice çırpılır
Haşlanmış patates iyice ezilir tuz,karabiber ve kaşar rendesi eklenir karıştırılır
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine sulu karışım sürülür
İkinci yufka üzerine yayılır ve tekrar sulu karışım sürülür
Üçüncü yufkada ikinci yufkanın üzerine yayılır üzerine kremanın yarısı yufkanın
her yerine gelecek şekilde sürülür
Yufka 12 eşit parçaya kesilir geniş tarafına patatesli iç harçtan konur ve biraz gevşek
olacak şekilde sigara böreği gibi sarılır
Diğer 3 yufkayada aynı işlem uygulanır.
Yumurtalar bir kaba alınır iyice çırpılır
Hazırlanan börekler önce yumurtaya bulanır sonra galeta ununa bulanır
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında börekler pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

6 yorum:

  1. Canım kremayı nerdeyse her şeyde kullanırım böreğin enfes ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ohhh mis gibi kokusu geldi sanki burnuma ellerine sağlık denenecekler listemde... :)

    YanıtlaSil
  3. Annemler geliyor bu böreği yapayım bari.kremalı olan bütün lezzetlere bayılıyorum.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Farklı bir börek ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık canım harıka bır borek olmuş

    YanıtlaSil
  6. nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil