13 Kasım 2011 Pazar

İrmikli Lokum

Malzemeler
 3 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı şeker
1 poşet toz krem şanti
Üzeri için 
 Hindistan cevizi
Hazırlanışı
 Süt, şeker ve irmik tencereye alınır orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir soğumaya bırakılır
Soğuyan muhallebiye toz şantiyi eklenir iyice yoğurulur ve elinizi suya batırıp küçük toplar yapılır hindistan cevizine bulanır. Yaklaşık 2 saat dolapta dinlendirin
AFİYET OLSUN:)

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok şık bir
    aperatif öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım bu tarifi bir başka blogdan aldım denemek üzere beklemedeydi şimdi aklıma düştü tekrar hemen deneyeceğim nefis olacak eminim aklıma düşürdüğün için teşekkürler
    Not: o tarifi aldığım arkadaş kardan adam şeklinde yapmıştı fikir olsun diye yazdım kim olduğunu hatırlayamadım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hayirli aksamlar cok güzel görünüyor afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  4. Çok pratik ve bir o kadar şirinler :)
    Ellerine sağlık canım..
    Gönül dolusu muhabbetle..

    YanıtlaSil
  5. ''Lezzet Bombası Toplar''olmuş yaptıkları.Harika..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım..
    lokumlaın nefis görünüyorlar çok seviyorum ben bu lokumları..

    YanıtlaSil
  7. deryacım ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  8. Harika bir paylaşım, çokta kolay anlatmışsınız.Teşekkürler

    YanıtlaSil