2 Ağustos 2011 Salı

Etimekli Profiterol

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket tuzsuz etimek
1 poşet toz şanti
1 paket çikolata sos
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Süt ve un tencereye alınır iyice çırpılır şeker ilave edilir ve ocakta koyulaşana kadar karıştırılır.
Ocaktan aldıktan sonra 3 dakika mikserle çırpılır.
Muhallebi ılınınca toz şanti ve vanilya ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Etimekler biraz iri parçalar halinde kırılır ve muhallebiye ilave edilir karıştırılır.
Hazırlanan karışım kuplara paylaştırılır.
Çikolata sos üzerindeki tarife göre hazırlanır profiterolün üzerine paylaştırılır.
Dolapta 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder