28 Kasım 2011 Pazartesi

Ali Nazik

Malzemeler
  4 bostan patlıcan
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı donates salçası
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Limon suyu
Tuz,karabiber
Üzeri için
  1 kase susuz yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur ve doğranır,kararmaması için üzerine biraz limon suyu eklenir.
Tavaya sıvıyağ ve tereyağ alınır.
Soğanlar ve sarımsaklar doğranır, kavurulur.
Üzerine kıymayı ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
Domates salçası,tuz ve karabiber eklenir 1 dakika daha kıyma kavrulur ocaktan alınır.
Sarımsak ezilir yoğurda eklenir iyice çırpılır.
Servis tabağına önce doğranmış patlıcan alınır üzerine yoğurt dökülür Son olarak da kıymalı karışım yoğurdun üzerine alınır. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edilir.
AFİYET OLSUN:)

25 Kasım 2011 Cuma

Ahşap Boyama Çatlatma Tepsi

Kendi yaptığım el emeği ürünleri hediye etmeyi daha çok seviyorum
Bu tepsiyide çok sevdiğim şükran ablamın doğum günü için hazırladım ve
hediye ettim çook beğendi ablam:)
İyi ve güzel günlerde kullan canım ablam:)

23 Kasım 2011 Çarşamba

Kremalı Patatesli Börek

Malzemeler
6 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 kutu krema (200ml)
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber
Mantolamak için
2 adet yumurta
Galeta unu
Hazırlanışı
Su ve sıvıyağ bir kapta iyice çırpılır
Haşlanmış patates iyice ezilir tuz,karabiber ve kaşar rendesi eklenir karıştırılır
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine sulu karışım sürülür
İkinci yufka üzerine yayılır ve tekrar sulu karışım sürülür
Üçüncü yufkada ikinci yufkanın üzerine yayılır üzerine kremanın yarısı yufkanın
her yerine gelecek şekilde sürülür
Yufka 12 eşit parçaya kesilir geniş tarafına patatesli iç harçtan konur ve biraz gevşek
olacak şekilde sigara böreği gibi sarılır
Diğer 3 yufkayada aynı işlem uygulanır.
Yumurtalar bir kaba alınır iyice çırpılır
Hazırlanan börekler önce yumurtaya bulanır sonra galeta ununa bulanır
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında börekler pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

18 Kasım 2011 Cuma

Kaygana

Malzemeler
 3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
2 adet sivri biber
Maydanoz
Tuz,karabiber,kırmızı biber
Un
Hazırlanışı
 Yumurta ve yoğurt iyice çırpılır
Süt,su,minik minik doğranmış biber,ince kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber
ve pul biber eklenir iyice çırpılır
Un ilave ederek krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır.
Teflon tava hafif yağlanır ısıtılır karışımdan bir kepçe tavaya konur iki taraflı pişirilir.
AFİYET OLSUN:) 

16 Kasım 2011 Çarşamba

Cevizli Zeytinli Kurabiye

Malzemeler
 125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırınız )
1 kâse ayıklanmış zeytin
1 kâse iri kırılmış ceviz
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Aldığı kadar un
 Hazırlanışı
 Karıştırma kabına margarin,yumurta,yoğurt ve sıvıyağ alınır iyice karıştırılır.
Tuz,pul biber,ceviz,kabartma tozu eklenir azar azar un ilave edilir en son zeytin eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünda hamur kopartılır yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

13 Kasım 2011 Pazar

İrmikli Lokum

Malzemeler
 3 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı şeker
1 poşet toz krem şanti
Üzeri için 
 Hindistan cevizi
Hazırlanışı
 Süt, şeker ve irmik tencereye alınır orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir soğumaya bırakılır
Soğuyan muhallebiye toz şantiyi eklenir iyice yoğurulur ve elinizi suya batırıp küçük toplar yapılır hindistan cevizine bulanır. Yaklaşık 2 saat dolapta dinlendirin
AFİYET OLSUN:)

10 Kasım 2011 Perşembe

Süpriz Kek


Malzemeler
 3 yumurta sarısı
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4-5 damla limon aroması
 İç malzemesi
 3 yumurta akı
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı pudra şekeri
4-5 damla limon aroması
Hazırlanışı
 Yumurta sarısı ve şeker mikserle 2 dakika çırpılır
Süt ve sıvıyağ eklenir karıştırılır.Ardından diğer malzemeler eklenir ve 2 dakika çırpılır.
Hindistan cevizli kısmı için
Yumurta akları mikserle 4 dakika çırpılır ardından pudra şekeri,hindistan cevizi ve limon aroması eklenir karıştırılır
Kek kalıbı margarin ile yağlanır kakaolu karışımın yarısı kalıba dökülür düzeltilr.
Üzerine hindistan cevizli karışım dökülür üzerine kalan kokaolu karışım dökülür önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir 

9 Kasım 2011 Çarşamba

Saygıyla Anıyoruz

 Mustafa Kemal Atatürk ve cefakar silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

5 Kasım 2011 Cumartesi

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

2 Kasım 2011 Çarşamba

Patatesli Kaşarlı Börek

Tarif oktay ustadan dünkü proğramında yaptığı börek
Evde yufkam vardı ve hemen denedim güzel oldu.
İç malzemede kabartma tozu yok ben bir çay kaşığı koydum
isterseniz kullanmaya bilirsiniz
Malzemeler
  4 yufka
  4 haşlanmış patates
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı tareyağ
Dereotu veya maydanoz
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
  1 yumurta sarısı
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı
Patatesler haşlanır ezilir.
Üzerine yumurta,süt,sıvıyağ,kabart​ma tozu,tuz,karabiber ve ince kıyılmış dereotu veya maydanoz eklenir el ile iyice karıştırılır.
Karışım hafif akışkan olmalı koyu olursa biraz daha süt ilave edilir.
Tereyağı eritilir yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine eritilmiş tareyağı hafif gezdirilir iç harçtan biraz yufkanın üzerine serpilir el ile yayılır.
Yufka ortadan ikiye kesilir (bir yufkadan iki tane börek çıkacak) yufka rulo sarılır ve kendi etrafında döndürülür
yağlanmış tepsiye dizilir.
Bütün yufka bu şekilde bitirilir.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında böreklerin üzeri kızarana kadar tutulur.
Sonra börekler fırından alınır kaşar rendesi ve toz biber bir kabın içinde karıştırılır böreklerin üzerine kaşar rendesi konur börekler tekrar fırına verilir.
Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkartılır.
AFİYET OLSUN:)

31 Ekim 2011 Pazartesi

İki Mayalı Poğaça

Malzemeler
  4 yumurta akı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket ınstant maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç Malzemesi
  Peynir
Maydanoz
Üzeri için
  Yumurta sarısı
Bir çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Bir kaba ılık süt ve maya alınır karıştırılır
Üzerine yumurta akı,sıvıyağ,şeker ve tuz ilave edilir iyice karıştırılır azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamurun üzeri örtülür bir saat mayalandırılır.
Sürenin sonunda mayalanan hamur üç eşit bezeye ayrılır
Hamurun biri alınır 1 cm kalınlığında açılır 8 parçaya kesilir.
 Geniş tarafına peynirli harçtan konur yan tarafları hafif içe doğru kapatılır ve sigara böreği gibi sarılır.
Hazırlanan poğaçalar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  Bir kaseye yumurta sarısı ve sıvıyağ alınır çırpılır
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür poğaçalar 40 dakika tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
 


29 Ekim 2011 Cumartesi

Cumhuruyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuruyet; düşüncesi hür,anlayışı hür,vicdanı hür nesiller ister.
Mustafa Kemal ATATÜRK

29 Ekim Cumhuruyet Bayramımız Kutlu Olsun

28 Ekim 2011 Cuma

Fırın Makarna

Malzemeler
Yarım paket kalın çubuk makarna
Beyaz peynir
Tulum peyniri
 Dereotu
Tuz,karabiber
Kaşar rendesi
 Beşamel sosu için
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,muskat
 Hazırlanışı
Makarna haşlanır suyu süzülür
Üzerine beyaz peynir rendesi,tulum peyniri,ince kıyılmış dereotu,tuz ve karabiber ilave edilir
Beşamel sos için tereyağ tencereye alınır eritilir un ilave edilir kavrulur sonra süt eklenir sürekli karıştırarak pişirilir
Kaynamaya başlayınca karabiber,tuz ve muskat ilave edilir karıştırılır.
Hazırlanan beşemel sosun yarısı yakarnaya eklenir iyice karıştırılır.
Karışım fırın kabına alınır üzerine ayrılan beşamel sos gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 195 dereceli fırında beşamel sosun üzeri hafif kızarana kadar tutulur.
Sonra fırından alınır üzerine kaşar rendesi serpilir ve tekrar fırına verilir kaşar hafif kızarınca fırından alınır.
 (Muskat az miktarda kullanılmalı fazla kullanılırsa açı bir tat verir)
AFİYET OLSUN:))

20 Ekim 2011 Perşembe

Sebzeli Etli Börek

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba k. sirke
1 tatlı kaşığıtuz
 1 paket kabartma tozu
Un
 Kat Araları İçin
 100 gr. tereyağı
 İç Harçları İçin
 350 gr. kuşbaşı eti
 2 orta boy soğan
1 haşlanmış havuç
1 haşlanmış patates
1 su bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz
karabiber
 Üzeri İçin
 1 yumurta
Çörekotu
Susam
Hazırlanşı
İl olarak kuşbaşı etleri küçük doğrayıp tencereye alıyoruz sıvıyağ ilave ederek etleri kavuruyoruz
Etlerin üzerine sıcak su ekleyip etler suyu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken etlere küçük doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz
Haşlanmış ve küp küp doğranmış, havuç,patates ve bezelyeyi ilave edip karıştırıyoruz
En son tuz,karabiber ve maydonozu ekleyip etimizi ocaktan alıyoruz
Hamur için
  Süt, sıvıyağ,yoğurt ve sirkeyi karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
 Un,tuz ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz
Hamuru 16 bezeye arıyoruz. 8'şerli iki guruba ayırıyoruz
Bezenin birisini alıp küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerine 
eritilmiş tereyağ dan sürüyoruz diğer bezeyide açıp yağlanan hamurun üzerine 
koyuyoruz bu şekilde ara katları yağlayarak 8 bezeyi üst üste koyuyoruz
En üstteki hamurun üzerini yağlamıyoruz ve merdane ile tepsi büyüklüğünde 
hamurumuzu açıyoruz diğer 8 bezemizide aynı şekilde açıyoruz
 Açtığımız hamuru yağlanmış tepsinin tabanına koyuyoruz.
Üzerine harcımızı döküp yayıyoruz.
 Harcın üzerine diğer açılan hamurumuzu koyuyoruz.
Bir yumurtayı bütün olarak kaseye kırıyoruz biraz sıvıyağ koyup çırpıyoruz
Fırça yardımıyla böreğin üzerine sürüyoruz.
 Çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 

19 Ekim 2011 Çarşamba

Mekanın Cennet Olsun Şehidim

Hakkari'den acı haber geldi. Çukurca İlçesi'nde konuşlu askeri birliklere 8 ayrı pkk grubu tarafından saldırı düzenlendi. Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda ilk bilgilere göre 26 asker şehit oldu, 22 asker de yaralandı yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim
Şehitlerimize Allahdan rahmet yakınlarına sabır diliyorum

17 Ekim 2011 Pazartesi

Patates Borani

Malzemeler
 4 orta boy patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,pul biber,nane,toz kırmızı biber
 Hazırlanışı
 Patasler haşlanır orta boyda doğranır
Tereyağ eritilir bir kısmı patateslerin üzerine gezdirilir karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Sarımsak ezilir yoğurda ilave edilir karıştırılır patatesin üzerine dökülür
Tavada kalan tereyağına toz biber ve pul biber eklenir
yoğurdun üzerine gezdirilir nanede serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN:))

11 Ekim 2011 Salı

MUHALLEBİLİ REVANİ

Malzemeler
3 yumurta 
                                                                        1 su bardağı irmik
                                                                        1 su bardağı yoğurt
                                                                        1 su bardağı un
                                                                        1 su bardağı şeker
                                                                       Yarım su bardağı sıvıyağ
                                                                       1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
       Limon kabuğu rendesi
Muhallebisi için
                                                                      2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Limon suyu
Hazırlanışı
İlk olarak şerbet hazırlanır
Yumurta ve şeker iyice çırpılır yoğurt ve sıvıyağ ilave edilir karıştırılır.
İrmik,un kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi eklenir karıştırılır.
Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş kare borcama boşaltılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Muhallebi için
 Süt,un,şeker ve nişasta tencereye alınır iyice çırpılır ve koyulaşana kadar pişirilir
Ocaktan aldıktan sonra hindistan cevizi eklenir ve karıştırılır
Pişen kek iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye ayrılır
Bu işlami bıçak yerine ince bir iple de yapabilirsiniz
Ortadan ayrılan kekin bir parçası tekre borcamın içine alınır
biraz sıcak olan şerbetten kekin üzerine bir kepce gezdirilir
Kek şerbeti çekince üzerine hazırlanan krema dökülür ve yayılır
Diğer kek parçasıda kremenın izerine konur ve kalan şerbet kekin üzerine dökülür.
Kek tamamen şerbeti çektikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

9 Ekim 2011 Pazar

Pudingli Kek

Malzemeler
 3 yumurta
1 su bardağı süt
       1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket bitter çikolatalı puding
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Damla çikolata
 Hazırlanışı

 Yumurta ve şeker iyice çırpılır
Süt ve sıvıyağ ilave edilir karıştırılır.
Un,puding,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır en son damla çikolata ilave edilir ve karıştırılır
Kek kalıbı margarin ile yağlanır hamur kalıba boşaltılır
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir


5 Ekim 2011 Çarşamba

Toyga Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
200 gr kuşbaşı et
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
Nane,tuz
Hazırlanışı
Buğday ve nohut akşamdan ıslatılır ertesi gün haşlanır.
Kuşbaşı etler küçük küçük doğranır.
 Tencereye sıvıyağ alınır etler ilave edilir ve kavrulur
üzerine sıcak su ilave ederek et suyu çekene kadar pişirilir
Haşlanan buğday ve nohut tencereye alınır üzerine su ve et suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır
Su kaynamaya başlayınca üzerine kavrulan etler eklenir ve beş dakika pişirilir
Sosunu hazırlamak için yoğurt ve un bir kaba alınır iyice çırpılır
Üzerine bir kepçe kaynayan çorbanın suyundan yavaş yavaş eklenerek çırpılır
(Çorbanın sıcak suyundan eklenmez ise çok kesilir)
Hazırlanan sos yavaş yavaş çorbaya eklenir ve karıştırılır bir iki taşım
kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Tavaya tereyağ alınır eriyince nane ilave edilir ve çorbanın üzerine gezdirilir

3 Ekim 2011 Pazartesi

Havuçlu Muffin

Tüm dostlarıma izleyenlerime kucak dolusu sevgiler selemlar
Uzun bir ara olmuş arkadaşlar hiç farkında değilim:) tariflerim birikti üzerimde bir ağırlık içimden hiç yazmak gelmedi.
Bu gün şeytanın bacağını kırdım:)) sanmayınki sizleri unuttum
sesis sessiz takipteydim:) siz sevgili dostlarımı ziyaret ettim
paylaştığınız tarifleri okudum ve bazılarını denedim bilee:)
Bende çocuklarımın çok sevdiği havuçlu muffinleri paylaşmak istedim
işte tarifim
Malzemeler
 150 gr oda sıcaklığında margarin
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 Hazırlanışı
  Kuru üzümü sıcak suda 10 dk bekletip suyunu süzün
                                       Yumuşak margarin,yumurta ve şekeri mikserle 2 dk çırpılır.
                              Üzerine elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek 2 dk daha çırpılır.
                             Rendelenmiş havuç,ceviz,tarçın ve kuru üzümü ilave edilir 1-2 dk daha çırpılır.
                             Hazırlanan hamuru muffin kalıplarının yarısına kadar harçtan konur önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir                           

AFİYET OLSUN:)