23 Mart 2016 Çarşamba

ÇİKOLATALI SUFLE

Pratik olduğu kadar muhteşem bir tatlı mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
3 adet yumurta
50 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Hazırlanışı
İlk olarak küçük bir tencereye tereyağı alınır kısık ateşde yağ yakmadan eritilir
Tencere ocaktan alınır içine çikolata eklenir ve karıştırara çikolatanın erimesi sağlanır
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır mikserle yumurtanın rengi açılıp kabarana kadar çırpılır
ardından un eklenir ve karıştırılır
Eritilen çikolata karışımı sıvı karışıma eklenir ve karıştırılır
Sufle kapları tereyağı ile yağlanır sonra kakao serperek kabın içi tamamen kakao ile kaplanır
Bu şekilde sufle kalıptan daha kolay çıkacak
Hazırlanan karışım sufle kaplarına paylaştırılır 
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 9 dakika pişirilir

18 Mart 2016 Cuma

Bildiklerinizi Unutturacak Yepyeni Pudingler

Pudingler hem hazırlama kolaylığı hem de lezzetiyle, büyük küçük hepimizin favorisi oldu. Sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Ben Pakmaya pudingleri özellikle beğenirim. Çevremden de bu yönde olumlu değerlendirmeler gelir. “Pudinglerde daha başka ne çeşit olabilir ki?” diye düşünürken, yakınlarda Pakmaya'nın yeni pudinglerini deneme imkanım oldu.


Bir kere çok farklı, çok iddialı çeşitler. Bizden, bizim damak tadımızdan lezzetler taşıdıkları belli oluyor: İsimlere, çeşitlere bakar mısınız? Ballı Bademli Puding, Güllü Puding, Türk Kahveli, Çikolatalı Portakallı, Vanilyalı Tarçınlı... Sizce de harika değil mi?  Üstelik ambalajları da çok etkili, dikkat çekici. 

Durur muyum, peş peşe denedim. Sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim:
Tek kelimeyle harika... Yani, puding hafifliğini geleneksel damak tatlarımızla birleştirmek çok akıllıca bir fikir. Dahası, seçtikleri, oluşturdukları çeşitler enfes. Ve unutmadan, Pakmaya kalitesi, özeni gerçekten kendini gösteriyor.

Ballı Bademli’de gerçek, tatlı badem parçaları bal ile çok güzel uyum yakalamış.
Türk Kahveli, evet halis Türk kahvesiyle, süte de çok güzel yakışmış! 
Güllü... Hakikaten mis gibi gül tadı veriyor; meğer onda da kurutulmuş gül yaprağı tozu varmış. 
Gurme çikolatalarda portakal çeşnili olanlar meşhurdur, Pakmaya Çikolatalı Portakallı çeşidini de yaparak iyi etmiş: Portakalın ferahlığı çikolatanın lezzetiyle birleşmiş.
Vanilyalı Tarçınlı'ya gelince; mis gibi vanilya ve tarçın birbirine çok yakışmış.

Dedim ya, ben böylesini ilk defa gördüm. Ne diyeyim, bravo Pakmaya, kutlarım... Böyle insanın aklını başından alan yeniliklere devam:)

Pakmaya’nın diğer yenilikleri ve enfes tarifleri için www.mutfaginyildizi.com sitesini mutlaka takip edin. 




Bir boomads advertorial içeriğidir.

16 Mart 2016 Çarşamba

HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE (BROWNİ KURABİYE)

Bir haftada iki defa yaptığım hane halkından ve misafirlerimden tam not alan haşhaşlı nefis ıslak kurabiye tarifimi paylaşmak istedim
Daha önceden antep fıstıklı ıslak kurabiye tarifimi paylaşmıştım tarife ulaşmak için tıktık
Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
100 gr oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Şerbeti için
2,5 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Üzeri için
Mor haşhaş
Hazırlanışı
İlk olarak şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır
Hamur yoğurma kabına margarin ve şeker  alınır karıştırılır
Ardından sıvı yağ,yumurta ve kakao ilave edilir karıştırılır
Kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır yuvarlayıp haşhaşa bulanır
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir
Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbete batırıp çıkartılır servis tabağına alınır
2 saat dinlendirip servis edilir


11 Mart 2016 Cuma

TART KALIBINDA MUHALLEBİLİ REVANİ

Bu aralar tart kalıbına takmış durumdayım:)
Tart kalıbında tiramisu,ağlayan pasta ,revani ve daha yapacağım tarifler var:)
İşte karşınızda tart kalıbında muhallebili revani
Muhallebili revaniyi daha önce farklı bir tarif ile paylaşmıştım tarife buradan ulaşabilirsiniz
Biraz hafif olmasını istediğim için şerbetinde şekeri 1 bardak kullandım
Eğer şerbeti daha yoğun seviyorsanız şekeri 1,5 su bardağı kullanın
Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Limon
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un(tepeleme dolu)
1 çorba kaşığı nişasta(tepeleme dolu)
4 çorba kalışı şeker
1 çay kaşığı tereyağ
2 paket vanilya
Üzeri için
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz
Bir kaba yumurta ve şekeri alıyoruz yumurtanın rengi açılıp kabarana kadar mikserle çırpıyoruz
Süt,sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz
Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip sıvı karışıma ekliyoruz irmiğide ekleyip karıştırıyoruz
Ortası yüksek kenarı çukur olan tart kalıbını margarinle iyice yağlıyoruz
Hazırlanan karışımı kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişiriyoruz
Bu arada muhallebiyi hazırlayalım
Un,nişasta ve şekeri tencereye alalım ve önce kuru malzemeyi karıştıralım
Daha sonra sütü ekleyip çırpalım ve ocağa alalım sürekli karıştırarak pişirelim
Kaynayınca ocaktan alalım ve tereyağı ekleyip mikserle çırpalım ve ılınmaya bırakalım
Ilınan muhallebiye vanilyayı ekleyelim ve tekrar mikserle çırpalım
Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıkmasını bekleyelim
Önce kontrol ediyoruz kalıptan keki çıktığına emin oluyoruz 
Kek tart kalıbında iken soğuyan şerbeti kaşıkla kekin üzerine eşit şekilde döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tatlı iyice soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz ve ortasına muhallebiyi dolduruyoruz
üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz
Buzdolabında 4_5 saat dinlendirip servis yapıyoruz



5 Mart 2016 Cumartesi

HAŞHAŞ EZMELİ AÇMA

Yumuşacık nefis haşhaş ezmeli açmalarım
Haşhaşlı lezzetleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim hanımlar
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(akı hamura sarısı üzeri için)
Un
İç malzeme için 
1 kese haşhaş ezmesi
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Ilık süt ve maya hamur yoğurma kabına alınır ve maya eritilir
Sıvı yağ,soda,yumurta akı,şeker ve tuz eklenir ve karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kıvamlı hafif ele yapışan yumuşaklıkta bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 1 saat mayalandırılır
Haşhaş ezmesi sıvı yağ ile biraz açılır kıvamı hamurun üzerine sürülebilecek kıvamda olsun
Mayalanan hamur bezelere ayrılır çay tabağından biraz büyük açılır üzerine haşhaş sürülür şekil verilir yağlanmış tepsiye dizilir
Hazırlanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür 15 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir